Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
mięso mielone 500 gram
ryż 150 gram
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
papryka 6 sztuk
ser żółty 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na złoty kolor.
Ryż ugotować i pozostawić do przestygnięcia.
Krok 1 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
2
Mięso mielone podsmażyć. Dodać sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego.
Krok 2 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
3
Ugotowany przestygnięty ryż wymieszać z cebulą i mięsem mielonym. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Krok 3 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
4
Odciąć kapelusze papryki. Każdą nafaszerować farszem i przykryć. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec 20minut.
Krok 4 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
5
Po 20 minutach wyjąć, zdjąć kapelusz i posypać startym serem żółtym. Zapiekać jeszcze 15minut.
Krok 5 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 04.12.2015 07:52
pachnie latem i węgrami :)
RenataZ-et 22.11.2015 10:57
bardzo lubię taką paprykę
gosia1988 21.11.2015 20:56
lubię taką paprykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak