Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2
mięso mielone 250 g
ryż 100
cebula 1
ząbek czosnku 1
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Kroki postępowania

1
Papryki umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż. Oczyścić z pestek.
Krok 1 - Papryka faszerowana mięsem i ryżem foto
2
Na patelni smażyć mięso mielone. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i wycisnąć czosnek. Oprószyć ziołami i paprykami. Dodać ugotowany ryż. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wszystko dobrze wymieszać.
Krok 2 - Papryka faszerowana mięsem i ryżem foto
3
Mięsem faszerować papryki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą.
Krok 3 - Papryka faszerowana mięsem i ryżem foto
4
Piec ok. 30 min w temp. 180 st.C.
Krok 4 - Papryka faszerowana mięsem i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 13.02.2013 21:17
uwielbiam takie papryczki :) super!
Miki 13.02.2013 13:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak