Papryka faszerowana mięsem

Papryka faszerowana mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka biała

    12 sztuk
  • sól

  • Czosnek suszony Prymat

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • olej

    4 łyżki
  • rosół warzywny

    1 szklanka
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Papryka faszerowana mięsem

Paprykę myjemy,ścinamy wierzchy,usuwamy gniazda nasienne,oprószamy w środku solą i pieprzem.Do mięsa mielonego dodajemy jajka,drobniutko posiekaną cebulę,doprawiamy solą i pieprzem.Mięsem nadziewamy paprykę.Rozgrzewamy olej,układamy papryki nadziewane i obsmażamy z obu stron.Podlewamy rosołem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Małgosia6 23.01.2012 09:55
super
madzialena19 06.11.2010 12:06
Pyszna papryka.
Goya 05.11.2010 16:07
a gdzie mięso?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat