Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA FASZEROWANA MIELONYM i SEREM CAMEMBERT

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 SZT
mięso mielone 400 G
ryż 1 WORECZEK
keczup 1 łyżka
ząbki czosnku 2 ząbki
cebula 1 szt
ser camembert 1/2 op
Bazylia suszona Prymat
tymianek
Imbir mielony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA FASZEROWANA MIELONYM i SEREM CAMEMBERT

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć, osuszyć i odciąć górną część tworząc czapki. Wydrążyć środki z pestek. Ja dzisiaj po prostu przekroiłam na pół,
Krok 1 - PAPRYKA FASZEROWANA MIELONYM i SEREM CAMEMBERT foto
2
Ugotować woreczek ryżu, w między czasie na patelni podsmażyć pokrojona w kosteczkę cebulkę. Do mięsa wrzucić ryż , cebulkę, wyciśnięty czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz i zioła i troszkę kechupu. Całość wymieszać.
Krok 2 - PAPRYKA FASZEROWANA MIELONYM i SEREM CAMEMBERT foto
3
Gotowy farsz wkładać do papryk, w środek włożyć po trochu pokrojonego w kostkę sera cabernet i znowu farsz, przykryć czapkami.
Krok 3 - PAPRYKA FASZEROWANA MIELONYM i SEREM CAMEMBERT foto
4
Piec ok 30 min w temperaturze ok 180 stopni.
Na zdjęciu jest również cukinia, ponieważ robiłam te dwie rzeczy w jednakowym czasie.
Krok 4 - PAPRYKA FASZEROWANA MIELONYM i SEREM CAMEMBERT foto
5
Troszeczkę za długo trzymałam w piekarniku, ale i tak była przepyszna
Krok 5 - PAPRYKA FASZEROWANA MIELONYM i SEREM CAMEMBERT foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.06.2015 18:41
Wygląda ekstra ;)
Maridka19 14.06.2015 19:15
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak