Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami
Papryki umyć, osuszyć, przekroić na pół, delikatnie wyjąć gniazda
nasienne.
Kaszę kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,dodać wyciśnięty czosnek i dusić, aż
do odparowania wody.
Cebulę pokroić w piórka zeszklić na oleju. Marchewkę,pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Seler naciowy pokroić. Następnie dodać do cebuli i poddusić. Wszystko
dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszką kuskus, żółtym serem,
doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć na blasze lub w naczyniu
żaroodpornym i podlać wodą. Wstawić na około 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Podawać np. z sosem czosnkowym lub pomidorowym