Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
kaszka kuskus 1 szklanka
pieczarki 300 g
szpnak mrożony 200 g
marchewka duża 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
łodygi sera naciowego 2 szt
żółtego sera (zetrzeć na tarce) 100 g
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
oregano do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
olej rzepakowy
masło 1,5 łyżki do szpinaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami


Papryki umyć, osuszyć, przekroić na pół, delikatnie wyjąć gniazda
nasienne.
Kaszę kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,dodać wyciśnięty czosnek i dusić, aż
do odparowania wody.
Cebulę pokroić w piórka zeszklić na oleju. Marchewkę,pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Seler naciowy pokroić. Następnie dodać do cebuli i poddusić. Wszystko
dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszką kuskus, żółtym serem,
doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć na blasze lub w naczyniu
żaroodpornym i podlać wodą. Wstawić na około 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Podawać np. z sosem czosnkowym lub pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.10.2014 18:18
jeszcze z kaszą kuskus nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak