Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
kuskus 3/4 filiżanki
bulion drobiowy 300 ml
Pierś z kurczaka pojedyncza 1 sztuka
Kukurydza z Puszki 4-5 łyżek
ser żółty 3 plastry
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem

Kuskus zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na 5 minut, żeby napęczniał. W tym czasie umytą i osuszoną pierś kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy i smażymy 3-4 minuty. Papryki myjemy i odkrawamy z każdej górę. Wydrążamy gniazda nasienne i opłukujemy paprykę z pestek. Kurczaka, kuskus i kukurydzę mieszamy z pokrojonym bardzo drobno plasterkiem sera. Masą wypełniamy papryki i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym. Każdą paprykę przykrywamy połową plasterka sera i wcześniej odciętą czapeczką z papryki. Wstawiamy do nagrzanego do 190 st. piekarnika na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.12.2015 11:58
smaczna papryczka
Stenka 25.02.2015 19:03
smakowite danie
Adam/ZUB3R 25.02.2015 15:00
wygląda smacznie
Betina#45 25.02.2015 14:49
od dawna takiej nie jadłam....wygląda wyśmienicie !
marcia7 25.02.2015 14:37
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak