Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną, grzybami i łososiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 6 szt.
kasza jęczmienna 2 saszetki
ryż 1 saszetka
seler 1 średni
czosnek 2-3 ząbki
łosoś 250-300 g
przyprawa do zup
Kucharek
grzyby leśne 1/2 kg
cebula 1 duża
szczypiorek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą jęczmienną, grzybami i łososiem

Paprykę wydrążyć - wybrać gniazda nasienne i wypłukać środek.
Kaszę jęczmienną i ryż gotować (w jednym garnku) 15 minut - odcedzić, wysypać do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Łososia opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, jak najdrobniej posiekać lub zmielić maszynką do mięsa.
Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rozdrobnioną rybę, a pod koniec smażenia dodać wyciśnięte ząbki czosnku i doprawić dużą ilością pieprzu.
Przełożyć do kaszy z ryżem.
Dodać posiekany szczypiorek, seler utarty na tarce o grubych oczkach oraz przyprawy do smaku.
Grzyby leśne (opieńki, rydze, podgrzybki, kozaki) oczyścić, posiekać i udusić na oleju razem z posiekaną cebulą.
Doprawić dużą ilością pieprzu oraz przyprawą do zup.
Składniki farszu wyrobić i napełnić nim przygotowane papryki.
Włożyć do woreczka lub rękawa foliowego przeznaczonego do zapiekania, podlać odrobiną wody, zamknąć woreczek klamerką.
Udusić w piekarniku nagrzanym do 160-170*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 22.10.2012 10:34
już wiem co dzisiaj na obiad :) smaczne !
KasiaK90 22.10.2012 08:59
mm aż nabiera sie na nie ochoty:)
EWI 22.10.2012 08:56
pychota!
Habibi 22.10.2012 07:27
Smakowała wyjątkowo i niebanalnie :)
caffee_tea 21.10.2012 22:59
mniam, niesamowite przepis
Zdzisław 21.10.2012 21:53
dobre nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak