Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuki
kasza jaglana 1 i 1/2 szklanki
woda 1 litr
kostka rosołowa 1 sztuka
ser żółty 100 gram
ser mozarella 250 gram
pomidory suszone Smak kilka sztuk
natka pietruszki 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Papryki umyć, przekroić poziomo oddzielając górną część. Łyżką wydrążyć i usunąć nasiona.
Krok 1 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną foto
2
Kaszę gotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej około 15 minut, aż do wyparowania wody.
Krok 2 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną foto
3
Suszone pomidory pokroić w kostkę, ser żółty i mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać i połączyć z wcześniej ugotowaną kasza jaglaną, dodać sól i pieprz.
Krok 3 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną foto
4
Nadzienie umieścić wewnątrz wydrążonych papryk, posypać pokrojoną w kostkę natką pietruszki.
Krok 4 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną foto
5
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut po przykryciem (folia aluminiowa), następnie zdjąć folię i piec jeszcze kolejne 20 minut.
Krok 5 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.09.2016 15:18
super nadzienie
Marta Ryżek-Kalkowska 26.09.2016 10:46
pysznie u ciebie
pestka 15.08.2016 08:53
pyszny obiad
Ewa Wojtaszko 08.08.2016 08:42
lubię,a jeszcze bardziej z kuskusem :)
RenataZ-et 07.08.2016 10:21
super są takie warzywa
Mniam 07.08.2016 08:18
Bardzo smacznie nadziana papryka :)
sezamek 06.08.2016 20:27
też lubię taką paprykę
Wafelek2601 06.08.2016 20:16
Bardzo lubię taką paprykę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak