Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą, indykiem i serem owczym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt duże
filet z indyka 100 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
oliwa 3 łyzki
grzyby suszone 1 łyżka
papryczka chili 2 cm
ser owczy 100 g
sól 3 szczypty/ ser jest słony
szczypiorek 3 łyżki
bulion warzywny 1 szkl.
kasza jęczmienna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą, indykiem i serem owczym

Papryki myjemy, przecinamy na pół w poprzek, tak by ogonki zostały po równo na każdej połówce, wydrążamy ostrożnie nasiona.

Do garnka wlewamy oliwę, przesmażamy poszatkowaną dymkę, dodajemy pokrojonego indyka, pokruszone suszone grzyby, doprawiamy, gdy mięso się zetnie, dodajemy kaszę, podlewamy pół szklanki bulionu, czekamy aż całość odparuje.Na koniec dodajemy szczypior.

Paprykę faszerujemy farszem, po czym umieszczamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy bulionem dno by nam się nic nie przypaliło, na wierzch ścieramy ser twardy owczy, lub inny, przykrywamy naczynie i na 45 min. do piekarnika 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.04.2015 11:46
pyszne jedzonko do zjedzenia
zabcia117 20.04.2015 09:38
Pychotka :)
Franciszek 20.04.2015 09:09
Super papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak