Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą i jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 małe
kasza gryczana 10 dag
jajka ugotowane na twardo 2 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
ser żółty 5 dag
ser feta 5 dag
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą i jajkiem

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy i dodajemy do kaszy. Jajka kroimy w drobno kostkę i dodajemy do kaszy wraz z surowym jajkiem, startym żółtym serem i przyprawami do smaku. Dokładnie mieszamy. Paprykę dzielimy na pół, oczyszczamy. Środek nacieramy solą i pieprzem. Farsz nakładamy do środka papryki. Wierzch posypujemy startą fetą. Układamy w naczyniu wysmarowanym oliwą. Zapiekamy ok 20 - 25 minut w średni nagrzanym piekarniku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 20.05.2015 09:16
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak