Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 4-6 szt
kasza gryczana 1 torebka
pierś z kurczaka 1 pojedyncza
pieczarki 8-10 szt
cebula 1 duża
sos 1 pieczarkowy
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i ugotowałam na parze. Kaszę gryczaną ugotowałam według wskazówek na opakowaniu,
Krok 1 - papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami foto
2
Pieczarki obrałam, pokroiłam w kostkę, to samo zrobiłam z cebulą. Całość dusiłam do miękkości, na masełku, z małą ilością wody i soli.
Krok 2 - papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami foto
3
Sos pieczarkowy rozrobiłam w połowie wody podanej na opakowaniu i dodałam do pieczarek i cebuli.
Krok 3 - papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami foto
4
Kaszę, pieczarki i pierś kurczaka wymieszałam ze sobą.
Krok 4 - papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami foto
5
Nadziałam tym pozbawione pestek i umyte papryki.
Krok 5 - papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami foto
6
Piekłam je w 200 stopniach jakieś 30-40 minut, aż zmiękły i się przyrumieniły.
Krok 6 - papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami foto
7
można położyć też plaster sera żółtego.
Smacznego :)
Krok 7 - papryka faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 14.11.2014 13:32
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak