Papryka faszerowana kaszą gryczaną

Papryka faszerowana kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 szt
  • kasza gryczana

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • rosół

    750 ml
  • czarny pieprz mielony Prymat

    3 szczypty
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    0,5 lyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto
Paprykę czyścimy z nasion.
Myjemy dokładnie pod bierzącą wodą.
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto
W rondelku przesmażamy cebulę 1 szt.a następnie dodajemy startą na tarce jarzynowej marchewkę.
Krok 3 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto
Podlewamy 250 ml rosołu i chwilę gotujemy.
Doprawiamy pieprzem i kucharkiem.
Krok 4 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto
Paprykę napełniamy farszem.
Ukladamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 40 minut przykryte folią alum. od połowy czasu pieczenia by zbytnio skórka się nieprzypaliła.
Podajemy odrazu po przyrzadzeniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

29.06.2017 19:06
fajny pomysł

Kardamonovy

21.06.2017 09:53
To moja ulubiona kasza, dzięki za inspirację :).

pestka

06.05.2017 08:37
smaczny obiad

ben-ka

11.04.2017 13:51
fajny pomysł, podoba mi się.

Wacław

16.03.2017 20:43
pycha,moje smaki :-)

Bożena Matuszczyk

14.03.2017 10:07
Smaczna i kusząca papryczka;)

adelajda

12.03.2017 19:14
na pewno pyszna papryczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat