Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą gryczaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
kasza gryczana 100 g
cebula 1 szt
marchew 2 szt
rosół 750 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Paprykę czyścimy z nasion.
Myjemy dokładnie pod bierzącą wodą.
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto
2
W rondelku przesmażamy cebulę 1 szt.a następnie dodajemy startą na tarce jarzynowej marchewkę.
Krok 2 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto
3
Podlewamy 250 ml rosołu i chwilę gotujemy.
Doprawiamy pieprzem i kucharkiem.
Krok 3 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto
4
Paprykę napełniamy farszem.
Ukladamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 40 minut przykryte folią alum. od połowy czasu pieczenia by zbytnio skórka się nieprzypaliła.
Podajemy odrazu po przyrzadzeniu.
Krok 4 - Papryka faszerowana kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.06.2017 19:06
fajny pomysł
Kardamonovy 21.06.2017 09:53
To moja ulubiona kasza, dzięki za inspirację :).
pestka 06.05.2017 08:37
smaczny obiad
ben-ka 11.04.2017 13:51
fajny pomysł, podoba mi się.
Wacław 16.03.2017 20:43
pycha,moje smaki :-)
Bożena Matuszczyk 14.03.2017 10:07
Smaczna i kusząca papryczka;)
adelajda 12.03.2017 19:14
na pewno pyszna papryczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak