Papryka faszerowana kapustką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta biała

    1/3 główki
  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidory

    2 sztuki
  • kiełbasa

    2 laski
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    3/3 łyżki
  • pieprz

    2 szczypty

Do faszerowania

  • papryka czerwona

    4 sztuki
  • papryka żółta

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, papryki kroimy w słupki, cebulę w piórka. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, drobno siekamy. Do garnka wlewamy 1 litr osolonej wody. Doprowadzamy ją do wrzenia. Wrzucamy kapustę, paprykę z cebulą, pomidory, listki laurowe, ziele angielskie. Dusimy warzywa przez godzinę. Kiełbasę kroimy w kostkę, chwilę przesmażamy, dodajemy do reszty. Dusimy 15 minut, doprawiamy posiekanym koprem.
Kapustkę podajemy w wydrążonych paprykach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 23.05.2015 21:33
wygląda bardzo smakowicie
Wiesława1 16.04.2015 16:02
wyglada fantastycznie
gosia1988 16.04.2015 15:22
ale smakowicie wygląda
mirosława4 16.04.2015 15:05
ależ apetyczna i kolorowa ta twoja papryczka
Aleksandra/Olcia 16.04.2015 14:47
apetycznie podane danie,kolorowe,wiosenne bardzo zachęcające

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat