Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kapustką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1/3 główki
papryka czerwona 3 sztuki
cebula 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
kiełbasa 2 laski
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koperek 1 pęczek
sól 3/3 łyżki
pieprz 2 szczypty

Do faszerowania

papryka czerwona 4 sztuki
papryka żółta 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kapustką

Kapustę szatkujemy, papryki kroimy w słupki, cebulę w piórka. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, drobno siekamy. Do garnka wlewamy 1 litr osolonej wody. Doprowadzamy ją do wrzenia. Wrzucamy kapustę, paprykę z cebulą, pomidory, listki laurowe, ziele angielskie. Dusimy warzywa przez godzinę. Kiełbasę kroimy w kostkę, chwilę przesmażamy, dodajemy do reszty. Dusimy 15 minut, doprawiamy posiekanym koprem.
Kapustkę podajemy w wydrążonych paprykach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.05.2015 21:33
wygląda bardzo smakowicie
Wiesława1 16.04.2015 16:02
wyglada fantastycznie
gosia1988 16.04.2015 15:22
ale smakowicie wygląda
mirosława4 16.04.2015 15:05
ależ apetyczna i kolorowa ta twoja papryczka
Aleksandra/Olcia 16.04.2015 14:47
apetycznie podane danie,kolorowe,wiosenne bardzo zachęcające

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak