Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuk
ryż do risotto 150 gram
pieczarki 20 dkg
zielona fasolka szparagowa 20 dkg
filet z kurczaka 50 dkg
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1 mała

Porada

lubimy jak papryka nie jest zbyt miękka, można paprykę dusić w garnku z odrobiną bulionu jeżeli preferujecie miękką paprykę

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Umyte i pokrojone drobną kostkę filety z kurczaka oraz cebulkę podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu.
.
Krok 1 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto
2
dodać pokrojone pieczarki,posolić i popieprzyć.
Krok 2 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto
3
na koniec dodać pokrojoną fasolkę szparagową.
całość podsmażać aż z pieczarek odparuje woda
Krok 3 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto
4
ryż do risotto ugotować do miękkości w osolonej wodzie. odcedzić
Krok 4 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto
5
dodać składniki z patelni,całość wymieszać i ew.doprawić
Krok 5 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto
6
Paprykę wydrążyć z nasion i dokładnie umyć i wysuszyć
Krok 6 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto
7
Paprykę ułożyć na blasze do pieczenia i napełnić farszem
Krok 7 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto
8
Paprykę piec około 45 minut w 180 stopniach
Krok 8 - Papryka faszerowana filetem z kurczaka,pieczarkami i fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.11.2014 11:33
ciekawy farsz, lubię faszerowane papryki
jasiek 30.10.2014 14:12
smaczny farsz
Wacław 28.10.2014 09:32
znakomite danie obiadowe !
odjechana 27.10.2014 23:37
Jestem tego samego zdania co Seba, extra! :)
Seba 27.10.2014 20:54
Dla mnie ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak