Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami Zewy

Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami Zewy

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia. Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami. Lubię takiego typu dania.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Nadzienie:

  • ryż czerwony

    2 szklanki
  • puszka kukurydzy

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    0.5 puszki
  • marchewka

    0.5 szklanki
  • pieczarki

    300 gramów
  • żółty ser

    250 gramów
  • łopatka wieprzowa

    500 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    0.3 łyżeczki

Dodatkowo:

  • papryka czerwona

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę zmielić razem z cebulą i pieczarkami. Ryż ugotować ( ja użyłam garnka do gotowania ryżu), wystudzić. Do miski wrzucić ryż, zmielone składniki oraz starty żółty ser i odsączoną kukurydzę, groszek i marchew. Dodać przyprawy i wymieszać nadzienie. Napełnić nim pozbawione gniazd nasiennych papryki i układać je w naczyniu żaroodpornym.
Zakryć pokrywką naczynie i wstawić je do piekarnika. Gdy nagrzeje się do 200 stopni piec papryki przez około 40 minut. Podawać na gorąco z pieczywem.

ZEWA
Ryż jest ugotowany na sypko a marchewka konserwowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat