Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt.
cebula
czosnek 2 ząbki
pieczarki 5 szt.
łopatka mielona 25dag
jajko 1 szt.
ogórek konserwowy 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Cebulkę i czosnek posiekać i podsmażyć. Dodać posiekane w kosteczkę pieczarki. Mięso wymieszać z jajkiem i dodać przyprawy do smaku. Gdy wszystko się ładnie podsmaży dodać mięso, podsmażyć, dodać ogórka posiekanego w kostkę. Na koniec dodać ser żółty (ale trochę zostawić sobie na posypanie papryki). Papryki wydrążyć i napełnić farszem. Położyć na żaroodporne naczynie i zapiekać około 40 minut w 180 stopniach. 5min przed wyciągnięciem posypać paprykę serem startym. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 21.11.2010 18:19
jak pięknie wygląda! musi być smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak