Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuka
ryż biały 1 worek
pierś z kurczaka 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
ser żółty 30 dag
pieczarki 10 sztuk
pomidr 3 sztuka
oliwa
sól, pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Papryka sparzyć lekko by była później miękka. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Ryż ugotowac. Pierś pokroic na drobno usmażyc, do piersi dodac ugotowany ryż, kukurydze, pomidora drobno pokrojonego, pieczarki (obrane, umyte, pokrojone, leko podsmażone) wymieszac wszystko na patelni, doprawic do smaku, przydusic wszytsko razem. odciąc górę papryki oczyścic środek, nafaszerowac przygotowaną mieszanką, posypac wszystko startym serem, włożyc do rozgrzanego piekarnika do 180 st. na 15min. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula13 30.12.2010 19:54
SUPER przepis. Jadłam danie przygotowane przez autorkę. NAPRAWDE POLECAM!!
strzelec02 16.11.2010 21:44
smaczna
Leonka 15.11.2010 14:35
Super wyglądaja jak i rowniez wyśmienicie smakują taka papryczki, polecam!
Małgorzata113 15.11.2010 07:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak