Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 300 gr
kasza jęczmienna 200 gr
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
sól
pieprz
papryka czerwona 4 szt
oliwa
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Mięso zmielić w maszynce.Kaszę przygotować na sypko. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy,dodać cebulę, kiedy się zeszkli dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i mięso.Dobrze przyprawić solą i pieprzem.Mięso udusić od czasu do czasu mieszając. Do kaszy dodać masło, uduszone mięso,dobrze wymieszać.
Paprykę umyć,odciąć wierzchołek,usunąć pestki. Paprykę nadziać farszem,na farsz położyć ser i odcięty wierzchołek,ułożyć paprykę w naczyniu do gotowania na parze. Gotować na parze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 15.11.2013 12:02
Jedno z moich ulubionych dań :)
Hanna5 15.11.2013 10:03
Muszę wypróbować , z kaszą jeszcze nie robiłam.
Jadwiga/Jaga85 14.11.2013 23:28
Pysznie podane!
jasiek 14.11.2013 22:33
świetna papryczka
V_kuchareczka 14.11.2013 21:46
bardzo lubię taką paprykę
Sylwia26 14.11.2013 20:41
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak