Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3-4 sztuki
mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1/2 litra
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażamy obraną i pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy chwilę. Kaszę kuskus zalewamy dwoma szklankami gorącej wody. Gdy kasza napęcznieje mieszamy ją z mięsem mielonym. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Papryka faszerowana foto
2
Paprykę myjemy, ucinamy wierzch i usuwamy gniazda. Napełniamy farszem papryki
Krok 2 - Papryka faszerowana foto
3
Papryki w naczyniu żaroodpornym. Wlewamy bulion i całość wkładamy do piekarnika na 20 minut. Pieczemy w temp 180 stopni C. Smacznego
Krok 3 - Papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 20.09.2013 19:03
Uwielbiam taką paprykę
jasiek 20.09.2013 18:09
dobrze nadziana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak