Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka pomarańczowa 1 sztuka
papryka biała 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 4 sztuki
kiełbasa podlaska 30 dag
szynka drobiowa 20 dag
oliwa 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka duszona

Paprykę umyć , osuszyć , usunąć gniazda nasienne.Pokroić w paski. Cebulę obrać , pokroić w piórka . Kiełbasę , szynkę pokroić w grubą kostkę.Rozgrzać w rondelku 5 łyżek oliwy , dodać cebulę oraz paprykę . Dusić pod przykryciem . Następnie odkryć , żeby płyn odparował . Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i usmażyć kiełbasę z szynką.Dodać do papryki , wymieszać , smażyć razem ok 10 minut . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 19.09.2013 11:18
lubię takie potrawki :-)
Stenka 15.01.2013 16:24
apetyczne
mariusz14 27.07.2012 20:02
lubie
1j1o1l1a1 07.06.2012 14:28
a kolory papryki maja wpływ na smak, czy raczej efektowny wygląd ?:)
Katarzyna87 06.06.2012 23:18
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak