Papryka duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka pomarańczowa

    1 sztuka
  • papryka biała

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula

    4 sztuki
  • kiełbasa podlaska

    30 dag
  • szynka drobiowa

    20 dag
  • oliwa

    6 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć , osuszyć , usunąć gniazda nasienne.Pokroić w paski. Cebulę obrać , pokroić w piórka . Kiełbasę , szynkę pokroić w grubą kostkę.Rozgrzać w rondelku 5 łyżek oliwy , dodać cebulę oraz paprykę . Dusić pod przykryciem . Następnie odkryć , żeby płyn odparował . Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i usmażyć kiełbasę z szynką.Dodać do papryki , wymieszać , smażyć razem ok 10 minut . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 19.09.2013 11:18
lubię takie potrawki :-)
Stenka 15.01.2013 16:24
apetyczne
mariusz14 27.07.2012 20:02
lubie
1j1o1l1a1 07.06.2012 14:28
a kolory papryki maja wpływ na smak, czy raczej efektowny wygląd ?:)
Katarzyna87 06.06.2012 23:18
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat