Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka czerwona zapiekana z filetem z indyka i Camembertem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
filet z indyka 200 gram
pieczarki 4-5 sztuk
olej do smażenia 1 łyzeczka
ser camembert 1\3 sztuki
rukola 6 listków
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1\3 łyzeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka czerwona zapiekana z filetem z indyka i Camembertem

Kroki postępowania

1
Fileta kroimy w kostkę , obsypujemy przyprawą do indyka i podsmażamy na patelni wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami.
Krok 1 - Papryka czerwona zapiekana z filetem z indyka i Camembertem  foto
2
Paprykę kroimy na 2 połówki, usuwamy gniazdo nasienne
Krok 2 - Papryka czerwona zapiekana z filetem z indyka i Camembertem  foto
3
Podsmażonego fileta z pieczarkami umieszczamy w połówkach papryk. Papryki układamy w naczyniu do zapiekania- obok umieszczamy plastry masła.
Krok 3 - Papryka czerwona zapiekana z filetem z indyka i Camembertem  foto
4
Na warstwie mięsa układamy pokrojone na mniejsze kawałki plasterki sera Camembert . Papryki wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu dekorujemy listeczkami rukoli i serwujemy na ciepło. Smacznego :)
Krok 4 - Papryka czerwona zapiekana z filetem z indyka i Camembertem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 27.01.2015 09:51
Wspaniałe i niezwykle smaczne połączenie :)
Seba 27.01.2015 09:00
pyszna papryczka
cooked 27.01.2015 08:07
też taką robię :)
olkaaa 27.01.2015 07:34
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak