PAPRYCZKI Z TWAROGIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    400 gram
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • mięta liście

    kilka szt
  • oregano

    wg.uznania
  • tymianek

    wg.uznania
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • bazylia

    2 gałązki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    6-8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg utrzeć z masłem na gładką masę.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę,zioła posiekać drobno i połączyć z masą serową.Do smaku doprawić solą i białym pieprzem,oraz papryką w proszku.Świeże papryki umyć ,odciąć końcówki i oczyścić z pestek..Napełnić każdą paprykę masą twarogową i posmarować cały strąg oliwą.Opiekać na rozgrzanym grillu.ok 5 minut z obu stron.Podawać na gorąco z pieczywem,do grillowanego mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 08.11.2013 12:46
na pewno bardzo smaczne
Pani Domu 19.06.2013 08:01
super pomysł na papryczki
jeta72 17.06.2013 10:04
smaczne :-)
Dorian 11.06.2013 07:58
smaczne jedzonko
Grazyna0211 07.03.2013 14:59
bardzo smacznie się zapowiada to danie
Seba 11.02.2013 10:29
extra
Motorek 30.01.2013 09:05
bardzo smaczne są takie papryczki
cooleczka 15.01.2013 15:37
brzmi super
Krystyna32 04.11.2012 08:34
extra
joanna77 15.07.2012 17:54
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat