Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczki w oleju nadziewane serkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników:

papryczka czereśniowa 10 sztuk
serek śmietankowy 150-200 gramów

Zalewa:

czosnek ząbki 1-2 sztuki
Oregano suszone Prymat 1 łyżka
olej 300 mililitrów
ocet jabłkowy 2 łyżki
woda 2 szklanki

Porada

Najlepiej jak serek ma mocny smak. Radzę, aby samemu go doprawić i lekko przesolić, bo zbyt mało słony serek w połączeniu z olejem i papryką będzie mdły. Można też użyć większych papryczek chili. Wtedy należy przygotować więcej nadzienia i zalewy.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczki w oleju nadziewane serkiem

Papryczki poucinać od góry. Ze środka dokładnie usunąć nasiona i umyte przełożyć do garnka z wodą oraz octem. Gotować kilka minut (od momentu zagotowania się wody).

Odcedzone i ostudzone papryczki nadziać serkiem i ułożyć w słoiku - z obranym czosnkiem i oregano. Całość zalać gorącym olejem, szczelnie zamknąć i odstawić na minimum kilka dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.02.2017 00:03
Smaczna papryka.
Klausia 08.08.2016 21:10
Wyglądają świetnie
Wacław 08.08.2016 19:46
moje smaki,pyszne papryki :-)
Janina 08.08.2016 18:13
Bardzo smaczne;))
RenataZ-et 08.08.2016 14:46
super przekąska
adelajda 08.08.2016 13:53
prosto i smacznie :)
KORAL 08.08.2016 13:39
Bardzo lubię takie papryczki :)
dodi 08.08.2016 13:20
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak