Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryczki nadziewane mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 2 kg
mięso mielone z szynki 500 dag
jajko
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: papryczki nadziewane mięsem

Kroki postępowania

1
Z papryczek wyciąć końcówkę oraz "wypatroszyć" środek. Zgodnie ze zdjęciem.
Krok 1 - papryczki nadziewane mięsem foto
2
Mięso mielone wyrobić w misce, dodając jajko, bułkę tartą, trochę soli, pieprzu oraz innych przypraw.
Krok 2 - papryczki nadziewane mięsem foto
3
Papryczki nadziewamy mięsem. Nadziane papryczki pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez około 40 minut. Pod koniec pieczenia na papryczkę kładziemy trochę mozzarelli.
Krok 3 - papryczki nadziewane mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.10.2012 20:24
lubię bardzo
irenka 28.09.2012 00:21
pyszne,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak