Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczki faszerowane ryżem i kurczakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 300 g młoda/zielona
ryż 50 g
pierś z kurczaka 100 g
oliwa do smażenia
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ser szczypta długodojrzewający tarty

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczki faszerowane ryżem i kurczakiem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować na sypko, pierś kurczaka zmielić przez maszynkę;
Ryż, mięso, jajko, natkę pietruszki wymieszać i doprawić do smaku;
Krok 1 - Papryczki faszerowane ryżem i kurczakiem foto
2
Młode papryczki oczyścić z nasion otwierając je tylko w górnej części;
Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić nim oczyszczone papryczki;
Krok 2 - Papryczki faszerowane ryżem i kurczakiem foto
3
Oliwę rozgrzać na patelni, dodać kilka ząbków czosnku, a następnie obsmażyć papryczki, doprawić je solą i pieprzem również z wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Obsmażone papryczki posypać szczyptą startego sera długodojrzewającego np. parmezanem i zapiec 5 minut w piekarniku;
Smacznego!
Krok 3 - Papryczki faszerowane ryżem i kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 08.04.2014 07:27
bardzo mi się podobają takie faszerowane papryczki
mysza75 06.04.2014 11:29
jakie fajne papryczki i nadzienie
gosia56 06.04.2014 09:55
na pewno pyszne danie
fotoviderek 06.04.2014 09:51
Ależ apetyczne danie :)
luna76 06.04.2014 08:23
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak