Papryczki faszerowane fetą i schab marynowany w winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    2 plastry
  • sól

  • wino czerwone wytrawne

    3-4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • orzeszki ziemne

    1 łyżka tłuczone
  • nadziewane papryczki

  • papryczki białe

    4
  • ser feta

  • jajko

    1
  • bazylia

    szczypta
  • oregano

    szczypta
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab ułożyć w naczyniu, z obu stron delikatnie posolić, posypać świeżo mielonym kolorowym pieprzem, oblać winem i oliwą, obrócić obsypać orzeszkami i odstawić na kilka godzin.

Papryczki umyć, odciąć korzonek , tworząc kapelusik do przykrycia potem, wydrążyć gniazda nasienne.
Ser wymieszać z jajkiem i przyprawami, utrzeć widelcem na jednolitą masę.
Nadziać papryczki , nie napełniając do pełna. trzeba dać troszeczkę luzu.
Przygotować dwie patelnie, na obu rozgrzać tłuszcz, na jednej ułożyć schab w orzeszkach, na drugiej papryczki i kapelusiki, mięso usmażyć z obu stron po ok 4 min , Papryczki obracać by przyrumieniły się dookoła. Gdyby ser wypływał, to nic nie szkodzi , można go potem zebrać i wepchnąć do środka i przykryć kapelusikiem.
Papryczki i schab podać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 09.05.2016 09:12
smakowicie wyglada
staropolanka5 05.10.2015 23:55
smakowite papryczki
cukiereczek 15.11.2013 16:48
idealny przepis na zdrowe danie
Mysiunia 15.11.2013 16:33
Przepis na podobne papryczki widziałam w programie P.Makłowicza :) apetyczne danie
Krzysztof15 15.11.2013 16:21
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat