Przepis i sposób przygotowania na: Papryczki faszerowane fetą i schab marynowany w winie
Papryczki umyć, odciąć korzonek , tworząc kapelusik do przykrycia potem, wydrążyć gniazda nasienne.
Ser wymieszać z jajkiem i przyprawami, utrzeć widelcem na jednolitą masę.
Nadziać papryczki , nie napełniając do pełna. trzeba dać troszeczkę luzu.
Przygotować dwie patelnie, na obu rozgrzać tłuszcz, na jednej ułożyć schab w orzeszkach, na drugiej papryczki i kapelusiki, mięso usmażyć z obu stron po ok 4 min , Papryczki obracać by przyrumieniły się dookoła. Gdyby ser wypływał, to nic nie szkodzi , można go potem zebrać i wepchnąć do środka i przykryć kapelusikiem.
Papryczki i schab podać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem.