Papryczki chilli nadziewane serem kozim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twarożek kozi

    20 dag
  • estragon

    do smaku
  • czosnek Prymat

    do smaku
  • oliwa

    do smaku
  • twarożek

    20 (krowi)
  • papryka

    24 (chili lub jalapeno)
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pestki, wyparzyć we wrzątku kilka minut. Twarożek kozi wymieszać z krowim. Posolić, popieprzyć, dodać 2- 3 zmiażdżone ząbki czosnku, dodać posiekane zioła. Napełniać papryczki nadzieniem. Ułożyć na półmisku, zalać oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 05.08.2013 22:57
super pomysł na kolację
Betka 18.07.2012 14:24
mniam mnia;)
Barbara55 07.01.2012 18:42
to dla koneserów
kielcok1 25.11.2011 16:14
nie będę ryzykował
rakow2 20.04.2011 19:33
spróbowałbym
banditka 26.08.2010 08:57
bardzo ciekawy przepis :)
IlonaAlbertos 17.06.2010 00:21
Świetny przepis- wart wypróbowania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat