Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczka nadziewana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6 szt
ryż 3 woreczki
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
przyprawa do mielonego 2 łyżeczki
jajko 1 szt
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
woda 1 szklanka
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sos pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczka nadziewana

Kroki postępowania

1
Pprykę myjemy i pozbawiamy gniazda nasiennego.
Krok 1 - Papryczka nadziewana foto
2
Ryż gotujemy, do ryżu dodajemy przysmażoną cebulkę pokrojoną w kostkę.
Krok 2 - Papryczka nadziewana foto
3
Do mięsa mielonego dodajemy czosnek i przyprawę do mielonego.
Krok 3 - Papryczka nadziewana foto
4
Do ryżu dodajemy mielone i jajko. Wszystko razem mieszamy.
Krok 4 - Papryczka nadziewana foto
5
Gotowym farszem nadziewamy papryczki. Przykrywamy wierzchem papryki i ustawiamy na blaszce. Wlewamy wodę do blaszki, dodajemy kucharka, ziele angielskiei liścia laurowego. Wszystko nakrywamy folią aluminiową i pieczemy około godzimy pod przykryciem i około 40 min bez.
Krok 5 - Papryczka nadziewana foto
6
Papryczki podajemy z sosem pomidorowym.
Krok 6 - Papryczka nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.12.2013 16:52
lubię takie papryczki
Niki22 05.12.2013 21:23
fajnie wygląda zapewnie była dobra :)
Iwona32 01.12.2013 17:45
świetna papryka
Michał2 05.11.2013 11:31
Też taką robię, jest to rewelacyjny pomysł na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak