Pappardelle z warzywami i szynką

Pappardelle z warzywami i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    4 gniazda
  • cukinia

    1/2
  • marchew

    1
  • szynka konserwowa

    4 plastry
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • czosnek granulowany

  • zioła prowansalskie

  • słodka papryka Prymat

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pappardelle z warzywami i szynką foto
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Z marchewki i cukinii za pomocą obieraczki do warzyw wykrawamy paski, które następnie kroimy wzdłuż na pół.
Krok 2 - Pappardelle z warzywami i szynką foto
Tak przygotowane warzywa wrzucamy do makaronu na minutę przed końcem gotowania. Następnie wszystko odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Całość przekładamy do miseczki, mieszamy z szynką konserwową pokrojoną w paski, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

migotka28

07.07.2014 21:58
apetyczny makaronik

karolina1869

07.07.2014 19:46
wygląda pięknie

agnieszka214

07.07.2014 15:29
bardzo ładnie podane

Marta1986

07.07.2014 12:57
pysznie wyglada

Kuchenka

07.07.2014 12:43
wygląda wspaniale, dobry pomysł na letni obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat