Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle w sosie śmietanowym z kurczakiem i zielonym groszkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron pappardelle 150 g
por 1 sztuka
groszek mrożony 1 szklanka
śmietana 18 proc 3 łyżki
woda z gotowania makaronu 1/4 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
olej rzepakowy 1 łyzka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle w sosie śmietanowym z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zagotować wodę na makaron.

Kurczaka pokroić w kostkę, por umyć pokroić w większe plastry.

Wodę na makaron posolić, wrzucić makaron.

Na patelni rozgrzać olej, dodać masło, kurczaka, por, sól, pieprz, tymianek, podsmażyć 5 minut.

Następnie dodać śmietankę i wodę z gotowania makaronu. Gotować kolejne 5 minut.

Makaron odcedzić, dodać do sosu razem z groszkiem, dobrze wymieszać. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak