Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papardelle na zielono

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 200 gram
olej roślinny 1 łyżka
filet z kurczaka 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
pesto z rukoli 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
oliwa 4 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papardelle na zielono

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki na potrawę. Mięso i paprykę myjemy. Fileta kroimy w kostkę.
Krok 1 - Papardelle na zielono foto
2
Wrzucamy mięso na rozgrzana oliwę , przyprawiamy przyprawa do kurczaka, dodajemy czosnek i smażymy.
Krok 2 - Papardelle na zielono foto
3
Następnie dodajemy pokrojona paprykę i dalej smażymy na delikatnym ogniu.
Krok 3 - Papardelle na zielono foto
4
Pesto dodajemy na sam koniec. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Makaron papardelle gotujemy w wodzie z olejem. wg instrukcji na opakowaniu.
Krok 4 - Papardelle na zielono foto
5
Podajemy na talerz. Posypujemy jeszcze pieprzem
Krok 5 - Papardelle na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 26.01.2015 22:56
Pycha obiadek :-)
Pietruszka 21.01.2015 09:49
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak