Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panzanella z sercami karczochów

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe 100 g
bazylia świeża kilka listków
karczochy 3-4 sztuki (serca arczochow z puszki
oliwki czarne Smak kilka sztuk
cebula czerwona 1 mała
chleb 1-2 kromki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: panzanella z sercami karczochów

Serca karczochów z puszki lub mrożone przekroić na ćwiartki.
Pomidorki po umyciu przekroić na pół, oliwki przekroić też na pół.
Bazylię opłukać.
Kromki chleba (użyłam razowy, ale może być dowolny) pokroić w kostkę i zrumienić na patelni bez tłuszczu.
Na talerzu zaaranżować składniki sałatki wg gustu i upodobań.
Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą extra virgin i octem balsamicznym.
Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 30.08.2014 21:46
pyszna sałatka!
EmciaPichci 06.08.2014 07:44
bardzo ciekawy przepis!
Kejti 30.07.2014 22:32
Wygląda i zapowiada się bardzo ciekawie,chętnie spróbuję :-)
anemon 30.07.2014 18:24
Lubię panzanellę, ale taką klasyczną. Z karczochami w Twojej wersji chętnie bym spróbowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak