Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panner na pieczonym bakłażanie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ser paneer 100 g
pomidor 1 szt
ogórek 1/2 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
olej do smażenia
oliwa 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panner na pieczonym bakłażanie

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Przygotować bakłażana. Umyć, osuszyć i pokroić w plastry. U mnie z 1 sztuki wychodzi zazwyczaj 6-7 plastrów. Ułożyć na blaszce. Posypać solą morską, pieprzem czarnym oraz papryką mieloną słodką. Skropić oliwą z oliwek i rozsmarować na plastrach bakłażana. Ja używam do tego silikonowego pędzelka. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut.
Krok 1 - Panner na pieczonym bakłażanie foto
2
Po 10 minutach zacząć przygotowywać ser. Pokroić w trójkąty. Na patelni rozgrzać olej i na małym ogniu smażyć na złoty kolor.
Krok 2 - Panner na pieczonym bakłażanie foto
3
Na talerzu ułożyć plastry bakłażana, na nim usmażony ser. Dodałam pokrojonego w plastry ogórka oraz kawałki pomidora. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego:)
Krok 3 - Panner na pieczonym bakłażanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 11.05.2013 17:29
Proste danie, ale z pewnością smaczne i sycące.
magdziorka6 17.04.2013 20:34
lux przekąska
babajaga1969 17.04.2013 18:14
apetycznie wyglądają te bakłażany
Renata9 17.04.2013 17:10
pyszne bakłażany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak