Panna Cotta z polewą truskawkową

Panna Cotta z polewą truskawkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • śmietana kremówka

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1 łyżka
  • sos truskawkowy

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Panna Cotta z polewą truskawkową

Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody, odstawić. Mleko zagotować, do gotującego się mleka wlać śmietankę wymieszaną z cukrem, cukrem waniliowym oraz rozpuszczoną żelatyną. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia. Wlać do małych miseczek, odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem wyjąć z miseczek, polać sosem truskawkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

barbara11561 23.02.2014 11:35
rewelacyjny deser:)
caralajna 16.04.2013 07:06
pyszności
Rybciia 05.04.2013 22:06
ale pychotka :-)
romanrafal
romanrafal 09.03.2013 09:03
palce lizać,pycha
Krystyna32 21.01.2013 00:43
pychotka
misia53 18.01.2013 00:27
o tej porze zobaczyć takie cudo to okropność....
Anna138 18.12.2012 19:19
pycha
IlonaAlbertos 11.12.2012 00:09
Pyszna, uwielbiam panna cottę.
Seba 06.11.2012 15:40
Smaczny deser
Kas2 26.09.2012 09:25
pyszny deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat