Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta z polewą truskawkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 łyżka
sos truskawkowy
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta z polewą truskawkową

Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody, odstawić. Mleko zagotować, do gotującego się mleka wlać śmietankę wymieszaną z cukrem, cukrem waniliowym oraz rozpuszczoną żelatyną. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia. Wlać do małych miseczek, odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem wyjąć z miseczek, polać sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 23.02.2014 11:35
rewelacyjny deser:)
caralajna 16.04.2013 07:06
pyszności
Rybciia 05.04.2013 22:06
ale pychotka :-)
romanrafal
romanrafal 09.03.2013 09:03
palce lizać,pycha
Krystyna32 21.01.2013 00:43
pychotka
misia53 18.01.2013 00:27
o tej porze zobaczyć takie cudo to okropność....
Anna138 18.12.2012 19:19
pycha
IlonaAlbertos 11.12.2012 00:09
Pyszna, uwielbiam panna cottę.
Seba 06.11.2012 15:40
Smaczny deser
Kas2 26.09.2012 09:25
pyszny deser!
mirosława4 21.08.2012 22:48
pychotka !
mela25 12.08.2012 22:10
pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak