Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z musem truskawkowym

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana kremowa 1/2 litr
mleko 1/4 litr
cukier drobny 3 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczka
truskawki 1/2 szklanka
jogurt grecki 1/2 szklanka
cukier puder 2 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z musem truskawkowym

Do garnka wlać śmietanę, mleko, wsypać cukier i cukier z wanilią lub miąższ z laski wanilii. Gotować nie doprowadzając do wrzenia i cały czas mieszać do rozpuszczenia się cukru. Zdjąć z ognia i stopniowo wsypywać żelatynę energicznie mieszając trzepaczką. Można wcześniej namoczyć ją w niewielkiej ilości ciepłej wody. Tak przygotowaną panna cottę przelać do foremek (najlepiej silikonowych) i przestudzić, po czym wstawić do lodówki do stężenia (na noc). Truskawki zmiksować z cukrem pudrem. Stężałą panna cottę wyłożyć na talerz i polać sosem truskawkowym i jogurtem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.03.2014 10:36
smacznie Ci ona wyszła
Jodaj 11.03.2014 08:53
super i truskawki mmmm
EmciaPichci 27.02.2014 09:31
mnaim pychotka ;)
Kejti 10.02.2014 09:47
Piękna i na pewno smaczna.
smerfetka79 01.10.2013 09:38
Jeden z najlepszych deserków. Pięknie podana.
aisza1 09.07.2013 06:47
mniam rewelacja
rjustysia 04.05.2013 22:14
Bardzo smaczny deser i pięknie podany :)
adam1f 06.02.2013 00:19
dobra
Botwinka 14.11.2012 19:57
super
Ibag24 28.09.2012 10:09
piękna
Cukiereczek13 28.08.2012 09:49
uwielbiam panna cottę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak