Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z kaszy manny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Masa z kaszy manny

mleko 250 ml
kasza manna 30 g
cukier 10 g
wiórki kokosowe 30 g

Sos malinowy

maliny świeże 120 g
cukier 5 g

Warstwa owocowa

maliny świeże 120 g
borówka amerykańska 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z kaszy manny

Kroki postępowania

1
Mleko wlej do garnuszka.Odmierz kaszę mannę, cukier i wiórki kokosowe.Wsyp do miseczki,wymieszaj.
Krok 1 - Panna cotta z kaszy manny foto
2
Gdy mleko się zagotuje, cały czas mieszając dodawaj suche składniki.Mieszaj do zagotowania.
Krok 2 - Panna cotta z kaszy manny foto
3
Przygotuj dwie filiżanki.Do każdej wlej około 1-2 masy z kaszy manny.Następnie delikatnie powciskaj kilka borówek,tak jak pokazano na zdjęciu.
Krok 3 - Panna cotta z kaszy manny foto
4
Na owoce nałóż kolejną warstwę kaszy manny (około 1łyżki), powkładaj maliny.
Na maliny nałóż pozostałą kaszę mannę.Ostudź.Włóż do lodówki na 2 godziny.
Krok 4 - Panna cotta z kaszy manny foto
5
Cukier rozpuść w niewielkiej ilości wody.Maliny rozgnieć widelcem, dodaj rozpuszczony cukier,wymieszaj.Włóż do lodówki
Krok 5 - Panna cotta z kaszy manny foto
6
Deser z filiżanek przełóż na talerzyk (możesz pomóc sobie nożem). Polej sosem malinowym.
Krok 6 - Panna cotta z kaszy manny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak