Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z czerwoną porzeczką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Panna cotta

śmietana 30% 350 ml
mleko 150 ml
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
laska wanilii 1 szt

Mus z czerwonej porzeczki:

czerwona porzeczka 3 szk
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z czerwoną porzeczką

1. Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia.
2. Mus z czerwonej porzeczki: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Porzeczki oczyścić, rozdrobnić blenderem i przetrzeć przez sito aby pozbyć się ziarenek. Dodać cukier oraz żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Mus wylać na warstwę waniliową i odstawić do lodówki do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak