Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta owsiano - sojowa
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlewamy mleko sojowe, dodajemy płatki owsiane, masło*, ziarenka wanilii, ksylitol oraz szczyptę soli. Wszystko zagotowujemy do momentu odpowiedniego napęcznienia płatków**.
* w wersji wege dodajemy olej kokosowy
** podczas gotowania, cały czas mieszamy, aby uniknąć przypalenia
Następnie miksujemy zawartość garnka za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę.
Powstałą masę przekładamy do miseczek lub szklanek, studzimy i wstawiamy do lodówki na około 3 - 4 godziny do stężenia.
Po tym czasie gotową Panna Cottę przekładamy na talerzyki i podajemy z musem* lub dżemem truskawkowym.
* truskawki na mus miksujemy na jednolitą i gładką masę z odrobiną cukru brzozowego
Smak całości podkreśli delikatna nutka rozmarynu.
Życzę smacznego! :)