Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta krówkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 200 ml
serek mascarpone 25 dag
mleko 100 ml
cukier waniliowy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 1,5 szklanki
śmietana kremówka 80 ml
miód 2 łyżki
masło 1 łyżka
cukierki krówki 8 sztuk
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta krówkowa

Kroki postępowania

1
Śmietankę 36% 200 ml, cukier i mleko zagotować.
Gdy przestygną, ale będą ciepłe, dodać serek mascarpone. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać do masy.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Krok 1 - Panna Cotta krówkowa foto
2
Przelać do salaterek, można je ułożyć pod ukosem. Pozostawić, aby zastygła masa.
Krok 2 - Panna Cotta krówkowa foto
3
Masło podgrzać z miodem i śmietaną 80 ml oraz szczyptą soli aby składniki się połączyły, dodać pokruszone krówki i gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając, aż cukierki połączą się z masą.
Gdy masa przestygnie - wylać na deser.
Krok 3 - Panna Cotta krówkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 14.04.2014 10:23
bomba smakowa i kaloryczna- to lubię najbardziej :) ulubione
luna76 14.04.2014 08:30
miało być wspaniały deser :D
luna76 14.04.2014 08:30
wspinały deser!!!
DorotaZ 13.04.2014 21:14
Rewelacja:)
wwwiolka 13.04.2014 20:54
Bardzo fajny przepis.
eMMe 13.04.2014 20:06
Ale pychoota:)
Agata3 13.04.2014 19:57
wyśmienity deserek na niedziele :)
Aleksandra/Olcia 13.04.2014 19:45
mniam,super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak