Panna cotta kokosowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    400 ml
  • śmietana 30%

    1 szkl.
  • olej kokosowy

    2-3 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • cukier waniliowy

    1-2 łyżki
  • żelatyna

    1,5 łyżki
  • mleko

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Panna cotta kokosowa foto
Śmietankę rozgrzać z olejem kokosowym i dosypać cukier - mieszać do rozpuszczenia.
Krok 2 - Panna cotta kokosowa foto
Żelatynę zalać zimnym mlekiem i odstawić do spęcznienia. Po kilkunastu minutach rozpuścić w mikrofalówce. Mleko kokosowe dodać do gorącej śmietany, dokładnie wymieszać dodając rozpuszczoną żelatynę.
Krok 3 - Panna cotta kokosowa foto
Całość pozostawić do ostygnięcia, a następie dodać cukier waniliowy i ubić mikserem do zgęstnienia.
Krok 4 - Panna cotta kokosowa foto
Gęstą masę przelać do przygotowanych pojemników.
Krok 5 - Panna cotta kokosowa foto
Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.08.2016 16:15
Uwielbiam kokosowe smaki, dlatego przemycam, gdzie tylko mogę.
benka 06.08.2016 19:12
Wszystko co kokosowe musi być pyszne :)
Urszula Świeca 06.08.2016 18:03
Kokosową nie robiłam, musi być pyszna.))
KORAL 06.08.2016 14:32
Kokosowa , to może być dobra :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat