Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
mleko 3,2% 200 ml
śmietana 30% 200 ml
kakao 1 łyżka
cukier 2 łyżki
czekolada gorzka 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta czekoladowa

Kroki postępowania

1
Żelatynę mieszamy z mlekiem następnie dodajemy śmietankę
Krok 1 - Panna cotta czekoladowa foto
2
Dodajemy cukier i doprowadzamy do delikatnego zagotowania na wolnym ogniu.
Krok 2 - Panna cotta czekoladowa foto
3
Dodajemy kakao i czekoladę. Mieszamy aż cała się roztopi.
Krok 3 - Panna cotta czekoladowa foto
4
Tak powstałą masę przelewamy do miseczek i schładzamy w lodówce przez 2 godziny.
Krok 4 - Panna cotta czekoladowa foto
5
Odwracając miseczkę do góry dnem, wykładamy panna cotte na talerzyk.
Krok 5 - Panna cotta czekoladowa foto
6
Polewamy ulubionym sokiem. Podajemy schłodzoną.
Krok 6 - Panna cotta czekoladowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.09.2014 11:35
PYSZNY DESEREK

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak