Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panna cotta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała czekolada 125 gram
mleko 3,2% 200 mililitrów
śmietana 30% 400 mililitrów
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 gram
truskawki 150 gram
maliny świeże 150 gram
galaretka truskawkowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: panna cotta

Białą czekoladę siekamy, mleko i śmietanę podgrzewamy,ale nie gotujemy. dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia. zdejmujemy z ognia dodajemy odciśniętą żelatynę, mieszamy, studzimy przelewamy do szklanek ustawionych pod kątem. Wstawiamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody.
Truskawki,maliny miksujmy na mus blenderem. Dodajemy do galaretki. Studzimy, a kiedy zacznie tężeć przelewamy delikatnie na tężejącą masę śmietanową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak