Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panini z pieczoną papryką i serem pleśniowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółta papryka 1 szt
serek naturalny 80 g
GORGONZOLA 30 g
szynka parmeńska 6 plastrów
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
tabasco
pieczywo 6 z mięsem
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panini z pieczoną papryką i serem pleśniowym

Paprykę kroimy w 3 cm paseczki.

Układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą z oliwek.

Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.

Naturalny serek ucieramy z gorgonzolą.

Smarujemy nim 3 kromki chleba.

Przykrywamy szynką parmeńską a na niej układamy upieczone papryki.

Jeżeli lubimy pikantne dania to paprykę skrapiamy sosem tabasco.

Przykrywamy pozostałymi kromkami pieczywa.

Tosty grillujemy około 3 minuty.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 09.01.2013 12:57
alez to musi byc pyszne
angelika14 09.01.2013 12:33
ciekawe czy w moim markecie dostanę taki chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak