Panini z kurczakiem i pesto (włoskie tosty)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • oliwa

  • przyprawy

  • ciabata

    2 szt
  • ser żółty

    2 plastry
  • pesto

    2 łyżeczki
  • pesto czerwone

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka kroimy na cienkie nieduże kotlety, przyprawiamy (ja użyłam vegety natur, papryki słodkiej i przyprawy kurczak złocisty) i na oliwie smażymy mięso. Ciabaty kroimy na kromki i skrapiamy oliwą z oliwek. Pesto z bazylii rozsmarowujemy na 2 kromkach ciabaty, a na kolejnych dwóch – pesto z pomidorów. Na zielonym pesto układamy pokrojonego w paseczki kurczaka, na wierzch kładziemy ser i przykrywamy drugą kromką. Zapiekamy w opiekaczu grillowym.
Przepis inspirowany programem kulinarnym Buddy’ego Valastro.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 12.12.2013 22:58
Ostatnio mężuś zrobił mi takie śniadanko
smakowita 19.05.2012 21:34
aż ślinka leci na sam widok
kochanyptysiu 01.11.2011 17:53
mniammmmm
AGNIESZKA144 27.09.2011 18:48
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat