Panierowne medaliony z cukinii

Panierowne medaliony z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • sól

    wg uznania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    wg uznania
  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Panierowne medaliony z cukinii

Kroki postępowania

Krok 1 - Panierowne medaliony z cukinii foto
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Cukinie dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy cukinię w plastry (na ukos) i oprószamy lekko solą.
Krok 2 - Panierowne medaliony z cukinii foto
Na jeden talerz wybijamy jajka, rozmącamy. Natomiast na drugi wysypujemy bułkę. Plasterki cukini zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Panierowne medaliony z cukinii foto
Usmażone medaliony wykładamy na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Ela15 26.02.2014 08:50
fajne madaliony
Seba 13.02.2014 10:30
smaczne te medaliony
IlonaAlbertos 30.01.2014 20:39
Najlepsze są te z własnych cukinii z ogródka.
IKrakowianka 26.10.2013 17:46
często je robię :)
EmciaPichci 11.09.2013 17:38
uwielbiam!! :)
misia53 27.07.2013 14:26
właśnie mam nadmiar cukini, więc do roboty
Alex_M 09.05.2013 12:25
uwielbiam takie!
Dorota59 18.03.2013 17:06
moja rodzina uwielbia tą wersję cukini
Dorian 18.12.2012 08:34
pycha
olkaaa 07.11.2012 10:54
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat