Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowne medaliony z cukinii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
sól wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowne medaliony z cukinii

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Cukinie dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy cukinię w plastry (na ukos) i oprószamy lekko solą.
Krok 1 - Panierowne medaliony z cukinii foto
2
Na jeden talerz wybijamy jajka, rozmącamy. Natomiast na drugi wysypujemy bułkę. Plasterki cukini zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Panierowne medaliony z cukinii foto
3
Usmażone medaliony wykładamy na talerze.
Krok 3 - Panierowne medaliony z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.02.2014 08:50
fajne madaliony
Seba 13.02.2014 10:30
smaczne te medaliony
IlonaAlbertos 30.01.2014 20:39
Najlepsze są te z własnych cukinii z ogródka.
IKrakowianka 26.10.2013 17:46
często je robię :)
EmciaPichci 11.09.2013 17:38
uwielbiam!! :)
misia53 27.07.2013 14:26
właśnie mam nadmiar cukini, więc do roboty
Alex_M 09.05.2013 12:25
uwielbiam takie!
Dorota59 18.03.2013 17:06
moja rodzina uwielbia tą wersję cukini
Dorian 18.12.2012 08:34
pycha
olkaaa 07.11.2012 10:54
bardzo lubię
RenataZ-et 21.08.2012 14:21
Uwielbiam cukinię
smakowita 17.08.2012 21:50
rewelacja !
kate.500 16.08.2012 14:09
super smaczne
caralajna 16.08.2012 09:22
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak