Panierowany ser

Panierowany ser

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    25 dag
  • mąka

  • jajko

    2 szt
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • papryka mielona

  • sos tatarski

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić na niezbyt grube plastry (ok. 1,5 cm). Jajak roztrzepać z dodatkiem przypraw. Plastry sera obtoczyć w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć plastry sera na złoty kolor. Podawać z sosem tatarskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.04.2013 09:50
chyba nie robiłam

Ania67

02.04.2011 16:10
uwielbiam

Magdalena1110

16.03.2011 20:32
fajny

owca441

18.02.2011 22:13
pyszne te kalorie

marcia71

20.01.2011 22:31
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat