Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany owczy ser

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

rukola 100 g
roszponka 100 g
radicchio 100 g
ser owczy 400 g
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
tymianek 1 łyżeczka
sok winogronowy 200 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
pomidorki koktajlowe 10 szt
bulion drobiowy 500 ml
figi 1 puszka (w syropie)
winogrona 300 g
winogrona czerwone 300 g
oliwa 8 łyżek

Sos

sok z cytryny 2 łyżki
ocet 2 łyżki
ząbek czosnku
oliwa 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany owczy ser

Z sera uformowałem kulki , panierowałem je w jajku i tartej bułce.
Sałatę po opłukaniu porwałem na kawałki. Wszystkie składniki sosu winegret zmieszałem w słoiku, aby utworzyła się emulsja. Mąkę rozprowadziłem odrobiną soku winogronowego.
Resztę soku zagotowałem z bulionem i tymiankiem, wlałem mąkę. Zagotowałem, ciągle mieszając. Dodałem pokrojone na pół winogrona po wypestkowaniu. Owczy ser usmażyłem na oliwie na złoty kolor. Sałatę wymieszałem z sosem winegret, obłożyłem krążkami sera.
Polałem sosem winogronowym, udekorowałem figami i pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.12.2014 11:21
ciekawy pomysł
kloruś 12.12.2014 20:38
kupuje ten pomysł! bardzo apetyczne
wwwiolka 11.12.2014 12:14
Pięknie się prezentuje.
Ania84 11.12.2014 09:39
ale smakowite danie
Bernadeta1 11.12.2014 09:28
na pewno bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak