panierowany morszczuk

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morszczuk

    200 g
  • olej

    10 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 g
  • mąka

    10 g
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, włożyć na pół godziny do mleka. Następnie wyjąć, osuszyć, podzielić na porcje i posolić. Porcje ryby obtaczać w mace, jajku, roztrzepanym z 3 łyżkami mleka i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat