Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
jajko 2-3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Porada

Polecam również kalafior smażony na głębokim oleju.

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior

Kalafior umyć i podzielić na różyczki o podobnej wielkości. Podgotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Każdą różyczkę posypać odrobiną soli, pieprzu oraz papryką. Jajka roztrzepać, obtaczać najpierw w jajku a kolejno w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, aż do uzyskania chrupkiej otoczki. Nadmiar tłuszczu usunąć używając ręczników papierowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.10.2014 08:54
uwielbiam go
Pani Domu 31.10.2014 08:39
smaczny pomysł
Ola1984 31.10.2014 08:23
Często robię podobne danie, ale zapiekam kalafiora panierowanego w piekarniku, lub smażę na patelni.
w mojej kuchni 31.10.2014 06:39
smaczny turecki przysmak meze
Iwusia 30.10.2014 23:48
lubię taki
Marta Ryżek-Kalkowska 30.10.2014 23:09
uwielbiam :))))))))
Gracer 30.10.2014 22:39
taki to ja lubie
IKrakowianka 30.10.2014 22:25
super dodatek do obiadu
plocia 30.10.2014 21:49
Takiego kalafiora nie znałam, ale przepis na pewno wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak