Panierowany filet z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • bułka tarta pikantna

    do panierowania
  • jajko

    panierowania
  • mąka

    panierowania
  • sól

  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso porcjujemy, nacieramy zmieżdżonym czosnkiem, przyprawą do drobiu, solimy. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym ojelu z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 25.10.2012 18:32
filet z kurczaka mogę jeść codziennie;]
romanrafal 02.01.2011 08:52
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat